Samfunnet i endetiden

Ved frokostbordet om morgonene pleier jeg no å lese litt i en bok som Emanuel Minos (født 1925, en kjent broder blant mange) har skrevet. Og det er spennende å lese om en aktiv troende som har levd så lenge som han har gjort. Utifra hans lange livsperspektiv, så får man virkelig ett innblikk i dei ekstreme forandringene som har skjedd på noen få tiår i vårt land. Det store frafallet og kaldheten i vår egoistiske tidsalder. Gale tankebygninger og fattigdommen i vår ånd som vi ikke er særlig klar over (Les om Laodikea fra Bibelen, som ligner mye på vår situasjon idag. Åp 3,14).

Emanuel Minos sammens med sin kone fikk bo hos en gammel husfar, da dem besøkte Luster, i Sogn. I midten av 1970 tallet. Den gamle husfaren kunne fortelle noe som hans bestemor hadde hørt fra sin bestemor, som igjen hadde hørt fra sin bestemor. Dei regnet ut tiden og kom fram til at det var i midten av den haugianske vekkelsen. En vekkelse som ble startet av Hans Nielsen Hauge (1771-1824), etter en sterk berøring av Gud. En spennede person å lese om. Om du ikke har hørt om han kan du se en liten NRK dokumentar om livet hans, og kort om Norges tilstand på den tiden. Fortellingen er fra et husmøte i Sogn, der ei kvinne reiste seg opp og kom med følgende profetisk budskap: «I de siste dager skulle det fattige Norge bli et av de rikeste land i verden. Forholdene skulle forandre seg og menneskene skulle bli annerledes. Merkelige foreteelser skulle skje når det gjaldt kommunikasjoner og veier. Nordmenn skulle bli i stand til å reise gjennom fjellet, under vannet, på store broer over fjordene og i luften. Menneskene skulle på den tiden bli selvopptatte og egoistiske. De skulle også leve i synder som man ellers ikke våget å nevne. Da skulle endens tid nærme seg, og Herrens gjenkomst stod for døren.»

Mer om endetiden fra i min første blogg. Som er i tråd med dette innlegget.

Se også en flott presentasjon om vårt store forbruk som snart får enorme konsekvenser. «Story of stuff» YouTube 21 minutter.

Reklamer